EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů
Jak vybrat rychlovarnou konvici
Rychlovarná konvice patří mezi velmi běžné kuchyňské pomocníky, bez kterých se neobejde prakticky žádná domácnost. Na trhu je velmi bohatý výběr co se týká možností konvice, její velikosti, vzhledu.
Před pořizováním konvice je třeba si hlavně říci, pro kolik osob bude výrobek sloužit. Podle toho se vybírá požadovaný objem. Malé domácnosti postačí objem do 1 litru. Pro čtyři a více osob je však již zapotřebí pořídit větší model, ideálně 1,7 l. Neméně podstatnou záležitostí je i příkon. Za optimální příkon je považována hodnota okolo 2200 W. Spojuje tak přiměřenou rychlost ohřevu vody s příznivou spotřebou. Při posuzování dalšího vybavení byste se měli zaměřit na bezpečnostní systém proti přehřátí. U nových typů bývá konvice opatřena několika pojistkami. Důležité je automatické vypnutí a detaily jako vyjímatelný filtr proti vodnímu kameni nebo pojistka víka. Pokud nechcete řešit složité odstraňování vodního kamene, pořiďte si, místo přístroje s topnou spirálou, konvici se skrytým topným tělesem. Sice pomaleji ohřívá vodu, ale menší námaha při odstraňování vodního kamen za to stojí.
Zajímavou možností je také světelná signalizace provozu a zřetelný vodoznak, pomocí kterého lze kontrolovat množství vody. Oboustranný vodoznak se bude hodit levákům i pravákům. Dnešní konvice umožňují také nastavení různých teplot, protože ne vždy potřebujete teplotu vody přímo 100° C. Pozor dejte na délku kabelu a k čemu je kabel přiveden. Jestli ke konvici nebo podstavci, přičemž druhá varianta je určitě pohodlnější. Nakonec byste měli zvážit i to, jakým způsobem se vám do ruky konvice bere a jestli si spíše přejete plastový nebo kovový přístroj. Jak dlouho taková rychlovarná konvice vydrží, záleží na její kvalitě a frekvenci používání. Při provozu nezapomínejte na pravidelné odstraňování vodního kamene, třeba pomocí sody nebo octa.