Velké slevy až 75% právě odstartovaly!
Jak připravit čokoládové fondue
Díky fondue můžete, podobně jako u grilování, užívat si zábavnou přípravu jídla společně s rodinou nebo přáteli. Chutné čokoládové kousky ovoce navíc mohou být zajímavou sladkou tečkou.

499 Kč 299 Kč
Úžasná keramická sada fondue se vzorem stékající…
vložit do košíku

499 Kč 299 Kč
Úžasná keramická sada fondue v hnědé barvě s motivem…
vložit do košíku

499 Kč 299 Kč
Úžasná keramická sada fondue s motivem srdcí, se…
vložit do košíku

499 Kč 299 Kč
Úžasná keramická sada fondue s cibulovým vzorem, se…
vložit do košíku

499 Kč 299 Kč
Úžasná keramická sada fondue s motivem veselých,…
vložit do košíku
Příprava je přitom velmi snadná. Potřebujete pouze soupravu na fondue, čokoládu a ovoce. Využít můžete buď speciálních sad na čokoládové fondue z keramiky, nebo soupravu na fondue, ve které de dají připravit i na další varianty se sýrem nebo masem. Celý postup je velmi jednoduchý. Do nádobky na fondue dejte čokoládu a ve vodní lázni ji nechte rozehřát. Nejvhodnější je kvalitní hořká čokoláda, ale samozřejmě můžete použít i mléčnou nebo bílou. Pokud se vám bude zdát hmota příliš hustá, nařeďte ji trochou mléka, případně smetany. Zajímavým tipem je nezůstat jen u klasické čokolády, ale trochu její aroma pozvednout. K tomu můžete využít třeba koření jako zázvor, máta nebo chilli papričky. Další variantou je například kávové aroma, takže přisypete trochu instantní kávy. Děti by zase mohly zaujmout ořechy. Také je možné chuť pozměnit přidáním nějakého sirupu, šťávy, pro dospělé třeba zase likéru nebo brandy. Oba druhy alkoholu se k čokoládě báječně hodí. Jak je vidět, vyzkoušet můžete řadu surovin, fantazii se meze nekladou.

Nádobku s rozehřátou čokoládovou hmotou dejte zpátky do stojánku a zapalte kahánek. Udržíte tak čokoládu horkou. Pak už následuje pouze jednoduché napíchnutí kousků ovoce, nejlépe nakrájených na kousky, na vidličku a namočení do voňavé čokolády. Z ovoce báječně chutná banán, hrušky, hroznové víno, jahody, ale také jablka, meruňky, švestky, broskve, ananas, zkrátka to, co máte po ruce a po čem touží vaše chuťové pohárky. Trikem, aby čokoláda hodně dobře držela, je hodně vychlazené ovoce. Kromě ovoce se také dají použít například piškoty nebo sušenky. Tato pohodová a chutná záležitost určitě stojí za vyzkoušení.

