EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů    

info@xdomacnost.cz

V čem nejlépe upéct bábovku?

Bábovka patří mezi velmi oblíbené moučníky. Spousta z nás má na ni svůj vyzkoušený recept, který pravidelní sklízí slova chvály. Možná byste rádi získali radu na takovou bábovku, stejně jako nevíte, z jakého materiálu by pečící forma měla být.

Podnos s poklopem plastový - na bábovku
Super akce

124 Kč

S tímto podnosem už nebude žádný problém s…

vložit do košíku

Silikonová forma na bábovku - modern
Super akce

149 Kč

Silikonové formy jsou lehké a nepřilnavé, těsto se v…

vložit do košíku

Ocelová forma na bábovku
Super akce

116 Kč

Ocelová forma na bábovku pochází od známé značky…

vložit do košíku

Na trhu je řada materiálů, které jsou pro pečení různě oblíbené. Zkušenosti s pečením jsou odlišné, někomu vyhovuje keramická, jinému nerezová, případně smaltovaná, dalšímu silikonová, pozadu nezůstávají ani hliníkové, skleněné nebo formy s nepřilnavým povrchem. Dá se říci, že většinou slaví největší úspěch forma keramická. Bábovka, kterou z ní vyklopíte, mívá rovnoměrnější strukturu, než v ostatních případech. Velmi často se také používá forma silikonová. Jejich hlavní výhodou je fakt, že ji není nutné vymašťovat tukem. Řada lidí si tuto formu nemůže vynachválit, v některých případech se ozývají hlasy, že má pachuť a také se často dobře neopeče.

Výborná bábovka vychází i ze skleněné žáruvzdorné formy. Zkušené kuchařky říkají, že se vyplatí dobře vymazat sádlem a vysypat strouhankou, kokosem nebo hrubou moukou. Navíc je dobře vidět, v jakém stavu je pečení. V posledních letech se opět vrací do módy litinové nádobí, sice je těžké, ale naši předkové dobře věděli, proč bylo tolik oblíbené. K sehnání je i forma na bábovku. V případě kovových materiálů, pokud se nebude dařit bábovku vyklopit, můžete využít trik, kdy na formu dáte mokrou utěrku a těsto se během chvíle odlepí a jde snadno vyklepnout. Pokud byste rádi recept na chutnou bábovku, můžete využít následující tip. Rychlá olejová bábovka 3 vejce, hrnek cukru krupice, 2 sklenice hrubé mouky, 1/2 sklenice slunečnicového oleje, 1/2 sklenice mléka, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, trochu vanilky, hrozinky namočené do rumu. Žloutky a cukr ušlehejte až směs nabude a zbělí, pak přikapávejte za stálého míchání olej. Nasypte citronovou kůru a střídavě přisypávejte mouku a přilévejte mléko. Nakonec přisypte trochu mouky smísené s kypřícím práškem a hrozinky. Zcela na závěr přidejte ušlehaný sníh. Bábovku můžete ozvláštnit, když množství rozdělíte na dvě části a do jedné z nich přimícháte velkou lžíci kakaa. Zvolenou formu nezapomeňte důkladně vymazat máslem a vysypat strouhankou. Peče se na 150°C. Zda je hotová, se pozná po propíchnutí špejlí.

sticky01

reklamace bez starostí

Zavolejte a my
pro zboží přijedeme
zdarma

Více informací
sticky02

30 dní na vrácení zboží

Svoz zboží
zdarma

Více informací
Náš web potřebuje ke svému správnému fungování soubory cookies, pokračováním v prohlížení souhlasíte s jejich používáním. Více informací o nastavení zde.