Forma na hamburger
Forma na hamburger
Popis
Forma na hamburgery Vám pomůže vytvořit pravidelné placičky z mletého masa bez otřepených okrajů, které můžete buď usmažit nebo ugrilovat. Do formy vložíte namleté maso, zespodu zatlačíte na disk a placičku vysunete z formy.
Pokud koupíte kvalitní libové maso, nepotřebujete jako pojivo vejce ani strouhanku. Doporučujeme nejlépe maso hovězí. Čerstvé maso třeba z plecka, které si ochutíte francouzskou hořčicí, solí, zeleným pepřem, worcesterem – a máte skvělý materiál na hamburger. Maso si zaslouží dobře ručně promíchat, při zpracování a tvarování masa Vám pomůže studená voda, maso se potom nelepí. Vytvořeným karbanátkům prospěje chvilka odpočinku v lednici před přípravou. Na začátku grilování nechte hamburgery v klidu zatáhnout, než jdou sami lehce z roštu, pokud tuto zásadu dodržíte, čistě je obrátíte. Maso si musí ale odpočinout i po tepelné úpravě před podáváním.
- Materiál: plast
- Rozměry: forma vytvoří hamburgery o průměru 9,5 cm
- Barva: bílá, modrá